Коледната премяна на Долна баня

  • Светлините на елхата ще грейнат на 16 декември, на Нова година на площада ще пее Деси Николова

 

Долнобанци и гостите на рилския град вече се радват на празничната коледно-новогодишна украса.

В центъра на града работници от общинската фирма “Долна баня – Строй” вече монтираха и украсиха 5-метровата изкуствена елха, както и поставиха на централния площад светещи гирлянди от лампички. Тук на 31 декември от 23 часа за всички в новогодишната нощ ще пее народната певица от съседното самоковско село Радуил Деси Николова, която е с долнобански корен.

Светлините на коледната елха ще бъдат официално запалени на 16 декември, съобщиха от общинската управа.

Красив кът с известния библейски сюжет и раждането на Младенеца Исус Христос бе направен в градинката срещу сградата на общината.

Празнична светеща украса по традиция вече е поставена и по централната улица “Търговска”, с празнична украса са вече и десетките търговски обекти, както и частни домове и апартаменти.

За предстоящата Коледа вече активно се готвят и в Народно читалище “Рила – 1898”. Красива празнична украса привлича погледите на читателите в библиотеката, празнично украсен е и малкият салон на културния институт, където на 13 декември е концертът на самодейците от дамската група за градски песни “Сладък спомен” с художествен ръководител и корепетитор Ангел Бояджиев. Седмица по-късно на 20 декември пък е традиционният Коледен концерт в големия салон на читалището, когато добрият старец Дядо Коледа ще зарадва малките долнобанчета със своите подаръци.

За 16 декември пък е запланувано тържественото запалване на светлините на красивата коледна елха на централния площад.

На 17 декември пък община Долна баня по традиция ще зарадва малки и големи с Коледен празник в актовата зала на спортния комплекс.