„Коледна работилничка за сръчковци” отвори врати в ЦОП – Дупница

  • Децата изработиха елхи, снежни човечета, гледаха филма ”В капана на Коледа’”

„Коледна работилничка за сръчковци” отвори врати в Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Дупница, където в последните 3 дни за децата изработваха новогодишни украси. Под ръководството на педагозите, разделени в три групи, децата изработваха за себе си коледни играчки, съобразени с възрастовите им възможности. „Сръчните ръце на малкото дете ще донесат радост и коледно настроение в дома на цялото семейство”, убедени са от центъра.

„В първия ден на „Коледна работилничка за сръчковци” деца от най-голямата възрастова група, потребители на услуги в центъра, изработиха коледни елхи, човечета с шапчици и снежни човечета от силиконови топки, кадифени телени шнурчета, канап и материали за декорация. На фона на коледни песни децата се забавляваха, творяха и общуваха помежду си, помагаха си, с голяма сръчност и креативност подготвиха изненади за своите семейства. Във втория ден деца от втората група изработиха снежни човеци с коледни бастунчета, снежинки, декорирани елхички и зайчета от силиконови топки, кадифени телени шнурчета, канап и материали за декорация. Децата бяха творчески настроени, проявиха креативност, разменяха идеи и заразиха с коледно настроение екипа на ЦОП и техните родители.

В последния ден деца от третата група изработиха висулки и коледни украшения за елха. На децата беше прожектиран филм на коледна тематика – ”В капана на Коледа’”, като малчуганите се почувстваха, сякаш са в истинско кино, с пуканки и бонбони. Децата бяха творчески настроени, проявиха активност, общуваха помежду си, забавляваха се, насладиха се на творческия процес и импровизираното кино на коледна тематика. Разменяха идеи какви коледни украшения ще си изработят у дома. Коледното настроение вече е навсякъде около нас”, коментират от ЦОП.

 

Снимките: