Коледните светлини на алеята в Кюстендил грейват в Деня на християнското семейство

Само след ден коледните светлини по алеята в Кюстендил ще грейнат.
  • Благодарствен молебен и празнична програма ще съпътстват събитието пред сградата на Общинския театър

 

С благодарствен молебен и празнична програма в Кюстендил ще бъде отбелязан Денят на християнското семейство. След това ще се проведе церемонията по тържественото запалване на коледните светлини на централната пешеходна алея. Инициативата се провежда за втора поредна година, след като преди година за първи път бизнесът се обедини и отдели пари за разноцветна украса в навечерието на коледно-новогодишните празници.

Събитието е насрочено за 21 ноември от 17,30 часа пред сградата на Общинския драматичен театър и се организира от община Кюстендил и Търговско-промишлената палата. В този час ще бъдат пуснати и коледните светлини по булевард „България” в областния град. В празничната програмата участие ще вземат вокалните групи „Калпазани” и „Алегра”, както и Студио „Дебют”.

Коледни светлини ще украсят централната пешеходна алея – от площад “Велбъжд” до театъра. И тази година средствата за украсата са дарени от кюстендилски фирми, по инициатива на Кюстендилската търговско-промишлена палата (КТПП) и със съдействието на община Кюстендил. В последните дни служители усилено я поставяха, като тази година има и нови елементи, които със сигурност ще приповдигнат настроението на кюстендилци преди най-светлите празници.