Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричКонцерт-спектакъл за празника на града зарадва стотици петричани

Концерт-спектакъл за празника на града зарадва стотици петричани

Уникален концерт в Петрич за празника на града 6 майсъбра на една сцена Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Мариана Попова, Милица Божинова, Стефан Илчев и Даниел Цочев. Популярните изпълнители спечелиха сърцата на многобройната публика – жители и гости на Петрич. На градския площад прозвучаха обичани песни от репертоара на всеки един певец.

И защото Петрич има големи таланти в музиката, може да си позволи винаги нещо различно. Крум Крумов от ВС „Сгушена звездица“ с ръководител Таня Точева изпя в дует с Орлин Горанов песента „Дихание“, която донесе на Крум международна награда от конкурс в Литва. Дарованието ни в музиката – Елена Попова също излезе на сцената в родния си Петрич, за да поздрави съгражданите си за празника. Възпитаници на ЦПЛР ОДК – Петрич, на НЧ „Братя Миладинови -1914“ и на ВС „Сгушена звездица“ внесоха с изявата си снощи допълнителна пъстрота и красота на празнични концерт. Кметът на общината Димитър Бръчков припомни в словото си всеки елемент от герба на Петрич – герб, който показва силата и непоколебимостта на петричани, когато става въпрос за родния край.

„Неслучайно и нашият празник е на Гергьовден – той ни допълва с мъжество, отговорност и решимост. Пътят, който сме поели за развитието на общината, ще има посока само когато имаме единодействие и единомислие, защото каузата ни е една – нашият Петрич“, посочи кметът в приветствените си думи. Официални гости на празника бяха депутатът Костадин Стойков, евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, председателят на ОбС – Петрич инж. Светла Данаилова, архиерейският наместник отец Павел, кметът на община Сандански Атанас Стоянов и кметът на община Струмяни Емил Илиев, общински съветници.

RELATED ARTICLES

Most Popular