Saturday, July 27, 2024
HomeСпортКостинброд, Хебър ІІ и Чавдар казаха „сбогом“ на Трета лига

Костинброд, Хебър ІІ и Чавдар казаха „сбогом“ на Трета лига

Пирин (Разлог) се спаси в последния кръг след победа над Вихрен

 

Последните мачове от 38-ми кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се изиграха по терените на Югозападна България в изминалия четвъртък. Най-оспорвани бяха четири от тях, както следва:

Отборът на Пирин (Разлог) победи експерименталния състав на Вихрен в Сандански и остана в ЮЗ Трета лига.

На градския стадион в Сандански Пирин(Разлог) стигна до чудото, след като се спаси от изпадане след победа с 2:1 срещу Вихрен като гост. Тази среща беше от съществено значение и за двата тима. Нееднократно старши треньорът на ВихренНаджи Шенсой заявяваше, че поставената цел е завоюване на третото място в крайното класиране. В същия момент отборът на Пирин (Разлог) можеше да оцелее в групата само при условие, че победи Вихрен като гост. След последния съдийски сигнал на Ивайло Ненков възпитаниците на Христо Джоджов ликуваха след попаденията на Петър Попадийн в 16-ата минута и на Атанас Чепилов в 29-а минута. Домакините намалиха в 37-мата минута след гол с глава на Методи Костов, но това не бе достатъчно да се достигне поне до равенство в двубоя. До самия край доста изненадващо до повече голове не се стигна. Съставът на Наджи Шенсой бе доста експериментален поради дългия списък от контузени играчи. Бе даден шанс на юношите на клуба Атанас Георгиев, Алекс Тренков, Иван Лазаров и Валентин Кочев.

След този мач Вихрен финишира 4-ти с актив от 66 точки, докато Пирин (Разлог) се спаси от изпадане в последния момент, след като завърши 17-и с 45 пункта.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular