Красимира Ковачка от Самоков: БДЦ преговаря за създаване на голям центристки блок с НДСВ и земеделците на Мозер

216-06-03  d-r-Kovachka-640x876

Българският демократичен център води преговори за създаване на голям центристки блок, чиято амбиция ще бъде да прескочи бариерата на изборите. Това каза пред вестник „Вяра“ Красимира Ковачка, която е съпредседател на БДЦ. Тя съобщи, че се водят разговори с НДСВ, Обединените земеделци на Анастасия Мозер, БСДП, ССД и Радикалдемократическата партия. В събота вече ще е ясно кои формации ще влязат в блока, по думите на Ковачка. Тя отрече да са водени безуспешни преговори с Реформаторския блок, но уточни, че има заявка за такъв разговор и може в скоро време да се проведе въпросната среща.

Според Ковачка БДЦ ще акцентира в програмата си върху демографската криза и има предложение за създаване на министерство, което да се грижи за преборването й. Освен това ще има и редица други мерки за разрешаване на демографския проблем на страната.

Относно решението на ВАС за машинното гласуване Ковачка коментира, че технически – ако се имат предвид спазването на закона и на процедурите, ще бъде изключително сложно да се организира машинният вот в 12 000 секции и да се обучат хората.