Saturday, May 25, 2024
HomeНовиниБългарияКрасимир Каракачанов: Плащаме цената барабар Кирчо да се прави на най-големия евроатлантик

Красимир Каракачанов: Плащаме цената барабар Кирчо да се прави на най-големия евроатлантик

“Вместо ЕС да бъде миротворец, продължава да подклажда огъня”

 

“Това правителство няма дълъг хоризонт, прекалено много са разминаванията – военната подкрепа за Украйна, дали да се направи компромис за Македония. Президентът презентира Асен Василев и Кирил Петков, но те решиха, че е по-добре да слушат Големия брат, за да папкат спокойно и да не ги вкарват в списъци”. Това коментира пред БНР Красимир Каракачанов, министър на отбраната в периода 2017 – 2021 година.  Според него обещанието на правителството, че газ ще има, макар и с поне 35% по-висока цена, ще струва на България близо 1 млрд. лева до края на годината.
“Василев казва, че ще компенсират бизнес. Откъде? От личните си сметки или от нов кредит? Който ще го плащат останалите в България… 25 000 фирми ще бъдат ударени от новите цени. В тези фирми работят около 250 000 българи. Фирмите или ще трябва да затварят, или да съкращават персонал. Заради високите цени на природния газ всички ще трябва да плащаме и по-високи цени на услуги и на стоки. Всички плащаме цената, за да може барабар Кирчо да се направи на най-големия евроатлантик”.
В предаването “Политически НЕкоректно” Каракачанов допълни:

“Когато се правиш на по-голям евроантлантик от всичките, ами задай си няколко въпроса. Защо САЩ увеличиха с 43% вноса на руски петрол? Защо от началото на войната британското правителство е закупило за 220 млн. паунда руска газ? Защо Германия прави всичко, за да спаси руските си доставки? Според мен у нас всичко се прави умишлено, защото зад всичко това се реализира голяма далавера – схема с посредници. Преди 10-12 години тази схема съществуваше дълго време – между “Газпром” и “Булгаргаз” имаше фирма посредник, от която и от руска страна, и от българска някои хора се хранеха обилно. Сега възстановяваме нещата”.

По думите му на практика е възможно у нас да се ремонтират украински танкове, но технически – не.

“Когато трябва да ремонтираш обаче ударен танк, откъде ще вземеш резервни части? Пак трябва тези неща да се внасят от Русия. Транспортирането на такъв танк изисква време и специален транспорт”.

Красимир Каракачанов заяви още, че вместо ЕС да бъде инициатор за мирни преговори с Владимир Путин, виждаме постоянно да се хвърлят съчки в огъня.

“Човешкият момент кой е? Да подклаждаш огъня или да спреш огъня?”./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular