Краси Анев на лагер на Белмекен, пропуска стартовете за Световната купа в Оберхоф

 

03-14-03-vasil2-krasimir-anev

Красимир Анев

Националът Красимир Анев няма да участва в стартовете от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Самоковският ас в момента е на няколкодневна подготовка във високопланинската база Белмекен на 2000 метра надморска височина в Рила, където се подготвя усърдно под зоркия поглед на личния си наставник Георги Фъртунов.

Двамата са стигнали до извода, че е по-добре Краси да наблегне на тренировките и да се включи направо в следващото състезание от календара на Световната федерация по биатлон – в Руполдинг следващата седмица.

Освен Анев надпреварата в Оберхоф пропускат още лидерът в генералното класиране за СК Мартен Фуркад от Франция, Тарей Бьо от Норвегия, Симон Фуркад, Йоханес Тингес Бьо и др.

На линия за спортната проява обаче ще е легендата Оле Ейнар Бьорндален, който през октомври миналата година бе дарен с дъщеря от друга звезда в биатлона – Дария Домрачова от Беларус.

Във временното подреждане за Световната купа Красимир Анев е 36-и с актив от 74 т., с 2 повече от следващия по петите съотборник в националния отбор Владимир Илиев. Водачът Мартен Фуркад е убедително начело с 468 точки, следван от Антон Шипулин от Русия (310), Йоханес Бьо (308) и др.