Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниКремъл: Украинският удар по руски склад за гориво създава неудобен фон за...

Кремъл: Украинският удар по руски склад за гориво създава неудобен фон за преговорите

Кремъл заяви днес, че украинският удар по склад за гориво в руския град Белгород не създава комфортни условия за продължаване на мирните преговори с Киев, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Русия обвини днес Украйна, че е нападнала склада, но украинските власти не отговориха веднага на исканията за коментар.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че властите правят всичко по силите си, за да реорганизират снабдителната верига с гориво и да се избегне нарушение в енергийните доставки в Белгород. „Ясно е, че това не може да бъде разглеждано като нещо, което ще създаде подходящи условия за продължаване на преговорите“, посочи Песков. Контролът върху въздушното пространство по време на специалната военна операция е абсолютен факт. Що се отнася до инцидента (в Белгород), той ще бъде оценен от нашите въоръжени сили“, каза още Песков.

Руски служител каза по-рано днес, че два украински военни хеликоптера са ударили склад за гориво в Белгород. Това е първо обвинение за украински въздушен удар на руска територия, откакто в края на февруари Москва изпрати войски в Украйна.

Белгород е на около 80 километра северно от Харков, втория по големина украински град, който устоява на руските сили от началото на офанзивата на Кремъл на 24 февруари, пише БТА.

RELATED ARTICLES

Most Popular