Криминално проявен стреля по свой познат в Самоков

35-годишният нападател е задържан за 24 часа

Мъж е стрелял по свой познат от Белчин в жк „Самоково“ в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР. За деянието е съобщил потърпевшият в Районното полицейско управление в Самоков около 12,10 часа на 8 юни.

Местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група. Извършен е оглед, при който е открита гилза от газово оръжие. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144 от НК. След проведени оперативно-издирвателни действия е установен и задържан за 24 часа извършителят – на 35 години от Самоков, криминално проявен и осъждан. Той е предал оръжието доброволно. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Самоков.

Припомняме, че на 24 април друг жител на Самоков съобщи в полицията, че непознат мъж е стрелял по управлявания от него автомобил. След бързи оперативно-издирвателни действия на полицаите от РУ извършителят скоро бе разкрит. При огледа на управлявания от него автомобил под една от седалките беше открит газов пистолет, негова собственост, пълнител с 8 патрона и още един в цевта. 22-годишният самоковец бе задържан за срок до 24 часа, по случая се води досъдебно производство.