Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградКукерът войник Димитър Ружински се ожени навръх Сурва в Симитли, любимата му...

Кукерът войник Димитър Ружински се ожени навръх Сурва в Симитли, любимата му Габриела каза „да“ пред хилядна публика

 

 

01-24-02-k
Димитър Ружински даде пръстен на жената на сърцето си Габриела

Кукер предложи женитба на любимата си пред хилядна публика в Симитли и предизвика бурни овации. 30-годишният Димитър Ружински даде пръстен на жената на сърцето си Габриела от Враца по време на кукерското дефиле за Сурва.

„Ела се вие, превива“ звуча не на шега.

Димитър е на 30, професионален войник. Кукер е, откакто се помни, даже и преди това. Напоследък винаги е бил в ролята на младоженеца в дефилето за Сурва. Години наред е репетирал, репетирал за Сурва 2017, оказа се. Този път на шега Димитър изпълни важната роля в житейския си път – избра си любимата за цял живот, а тя му каза „да“.

Предложението за брак навръх Сурва в Симитли всички приеха като красиво начало на годината, като добра поличба за общината.

На финал: Горчиво! Честито на младото семейство. Таз година булка, догодина люлка! Такава е заръката още от прадедите ни, наричана по годежи и венчавки и днес.

Бъдете здрави Габриела и Димитър. Пазете традицията, отгледайте и възпитайте и децата си в духа на българщината и в любов към родния край, пожелаха им от общинската администрация в Симитли.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular