Кунева: БСП се опитва чрез манипулации да саботира всички реформи на министрите на РБ

 

14-13-03-kuneva-meglena1Твърденията на БСП от петък за спрени еврофондове вече са опровергани директно от еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу. Това написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева, която сподели позицията на комисарката, че няма нито спрени европари за България, нито се планира подобно нещо и усвояването върви по план.

Реакцията на Кунева идва след като в петък БСП дадоха трибунка в парламента и заявиха, че имало проблем с парите за наука.

В петък Кунева беше в Брюксел на разговори именно по програмата и коментира, че Еврокомисията е била категорична, че подкрепя усилията на правителството и оценява добре начина, по който се усвояват европейските фондове в България.

„Надявам се служебният кабинет да запази темпото и решителността си, а да не се подаде на евтините предизборни провокации”, каза още Кунева. По думите й БСП се опитва чрез манипулации да саботира всички реформи на министрите на РБ и най-вече дейността на Министерството на образованието и науката.

 

Снимка:

Меглена Кунева