Късо съединение подпали къщата на читалищния секретар Гергана Спасова в Бистрица, сподели: Всичко изгоря

Йордан Манев е един от хората, подал сигнал на тел. 112 за пожара в дупнишкото село

Съседи: Семейството е оправно, бързо ще ремонтира къщата

Горящата къща на Гергана и Пламен Спасови в село Бистрица вдигна на крак дупнишките огнеборци.

Гергана и Пламен

Гергана е читалищен секретар, а съпругът й работи в полицията. Семейството се натъкнало на пламналата къща, след като се върнало от почивка.  Огънят пламнал около обяд. Той бе угасен от екипи на РСПАБ- Дупница с две противопожарни коли. В гасенето се включиха и близки на потърпевшото семейство Спасови.

Йордан Манев е един от подалите сигнал за пожара.

Изгорели са техника, покъщнина, вещи, намиращи се на втория етаж, откъдето тръгнали пламъците. Стихията се пренесла бързо и на тавана и покрива.

Хората са оправни, ще си ремонтират къщата, каза възрастен човек от махалата.

Предполагаемата причина е късо съединение. Добронамерени хора от селото сигнализирали на тел. 112 веднага, след като видели пламъците. Един от тях е Йордан Манев.

„Прибрахме се от почивка, отворихме вратата и видяхме това, което е станало. Не знаем как е избухнал пожарът. Изгоряло е всичко, но важното е, че ние сме здрави”, сподели Гергана Спасова – секретар на читалището в селото. Тя, както и цялото семейство бяха изключително притеснени. „Оставете хората на мира.

Децата им плачат, стресирате ги”, обърна се гневно към репортер на „Вяра” една от възрастните жени, дошли да помагат след бедствието. Гергана и съпругът й Пламен, който работи в полицията, веднага се бяха заели с разчистването.

Хората в селото също се притеснили, не искаха да говорят. „Видяхме, че къщата гори. Много е лошо това. Собствениците на къщата няма да останат без покрив. Има къде да отидат да живеят – имат апартамент в Дупница, но това не трябваше да се случва”, сподели жена от селото. „Нямам представа какво се е случило. Аз съм строител и работя в друго село, сега се прибирам от работа и виждам, че е имало пожар. Хората са оправни, ще си ремонтират къщата бързо”, каза възрастен човек от махалата. Снимката на Гергана и Пламен ни бе изпратена от жители на Бистрица от социалната мрежа фейсбук.