Кюстендилка с условна присъда за заканата „сега ще те застрелям“ и стрелба с газов пистолет

Заведението, пред което жената е стреляла с газов пистолет.

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение, с което Елица Т. (на 40 г. от Кюстендил) се признава за виновна като извършител на непристойни действия – обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение на ул. „Ракла“ и произвела изстрел пред заведението с газ-сигнален пистолет. Обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата се признава за виновна и за друго престъпление – заканила се към М. К. с убийство с думите „сега ще те застрелям“ и с действия – произвела изстрел срещу него с газ-сигнален пистолет. За това престъпление обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

На обвиняемата е наложено най-тежкото между двете наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.

Съдът констатира, че престъплението, за което бе постигнато и одобрено споразумение, е извършено от подсъдимата Елица Т. в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 08.08.2019 г. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.