Кюстендилските художнички Бисера Станкова и Галина Трайкова събраха 166 лв. от изложбата си в помощ на Теди Велинов

Изложбата ,,Кръг от светлина“ на двете художнички Бисера Станкова и Галина Трайкова бе открита във фоайето на Общинския драматичен театър в Кюстендил. Кюстендилци не само имаха възможност да се насладят на прекрасните творби, но и да си закупят нещо за спомен, като в същото време се включат с дарение в помощ на Теди Велинов. За тази цел бе поставена специална кутия, а събраната сума от 166,22 лв. вече е внесена по сметката на Теодор.

,,На пръв поглед дарението изглежда малко, но пък за сметка на това е дадено от сърце. Надявам се покрай коледните празници нашите съграждани да отворят широко сърцата си за онези, имащи нужда от тяхната подкрепа“, заяви един от организаторите на събитието. Двете художнички наредиха картини, композиции с колаж и пейзажи. Изящните художествени произведения предадоха така чакания от мнозина коледен дух.

Бисера и Галя благодариха от сърце както на публиката си, така и на организаторите Даниел Григоров от НЧ „Надежда 1997“ и Чавдар Ненов, директор на Кюстендилския театър, и си пожелаха вдъхновение за нови творби. Експозицията ще остане на вниманието на кюстендилци и гостите на града до 7 декември.