Кюстендилци номинираха дупничанина Иван Ибришимов за депутат от БСП

19-03-01-konferencia1

9 номинации за депутати, сред които дупничанинът д-р Иван Ибришимов и бившият областен Иван Каракашки, изпратиха за утвърждаване на „Позитано“ червените в Кюстендил, след като проведоха общинската си конференция при закрити врата. Все още никой от червения щаб не иска да афишира точно колко клуба са подкрепили даден кандидат. В списъка попада младият  председател на общинската младежка организация на БСП Радослав Зафиров. За него се знае, че е член на фенклуб „Торсида“ на „Левски” в Кюстендил, а преди две години пое общинското председателство. Съпартийците одобриха и  владеещата два езика Надя Стефанова, служителка в подразделението на НОИ.

19-03-01-konferencia2Въпреки че е по майчинство с второто си дете, с одобрена номинация към Изпълнителното бюро отива и пиарката на БСП Лилия Евтимова. Сред деветте имена е и това на общинската съветничка Мая Шишкова и на бизнесмена Лъчезар Борисов. Въпреки че Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил загатна, че в листите на червените няма да се реди гражданска квота, кюстендилци си харесаха общинския съветник  Атанас Гергинов, който бе и кандидат за кмет, и Мирослава Костадинова, също общински съветник. Двамата не са членове на БСП. До 11 февруари се очаква да стане ясна листата на БСП за Кюстендилски избирателен район и нейният водач, който ще бъде утвърден от Изпълнителното бюро. Червени избиратели в Кюстендилско предполагат, че за предсрочния парламентарен вот БСП имат шанс да хванат един мандат, и то само ако стоматологът д-р Иван Ибришимов е водач.

 

Снимките:

1  От ляво надясно общинският председател на БСП в Кюстендил Иван Каракашки, заместник-председателят Александър Пандурски – директор на „Български пощи”, и депутатът д-р Иван Ибришимов, до него съветничката Катерина Янчева.

2 Вляво на сн. областният лидер Станислав Павлов, третият на реда е младежкият лидер Радослав Зафиров