“Левски-2” разказа играта на “Рилски-2” – 91:60 в столичната зала “Триадица”

 

27-14-02-vasil-samokovci-v-sini-ekipi

Самоковци (в сини екипи) не оказаха почти никаква съпротива на съперника.

Първо поражение във втората фаза на “А” група претърпя дубълът на “Рилски спортист”. Самоковци отстъпиха с 60:91 при визитата си на втория състав на “Левски” и загубиха интерция след чудесната победа над “Чавдар” (Троян) в предишния кръг.

“Сините” бяха истински господари на паркета в зала “Триадица” и още от самото начало на срещата дръпнаха сериозно в резултата. Стрелбата на столичани им потръгна, те взеха и борбата под коша и за гостите стана страшно. Впоследствие домакините спечелиха и останалите три периода в мача и не оставиха никакви съмнения в превъзходството си.

На “Рилецо” пък му тежеше отсъствието в двубоя на крилото Николай Стоянов и на центъра Денислав Вутев, които бяха на разположение на първия тим. Липсата на двамата с нищо не помогна на съотборниците им и те загубиха и четирите части на дуела.

Левскарите бяха по-точни при изстрелите от близко разстояние (55:40%) и от тройката (33:23%), а и оформиха повече асистенции от своя съперник – 23:16.

Най-деен за представителите на рилския град бе Мирослав Васов с 16 точки. Георги Бързаков и Даниел Христов добавиха съответно 14 и 13 т., а Цветомир Акимов остана с 10 пункта. Използваните пет резерви в хода на сблъсъка пък се отчетоха с едва 5 точки, дело на Николай Гелов.

В следващия кръг възпитаниците на Даниел Клечков приемат “Академик” (Сф). Битката е в неделя (12 февруари) от 17,00 ч в “Арена Самоков”.