Легендата Павел Наков-Пако от Перник получи почетна грамота на мотокроса в Бобошево

  • 88-годишният ветеран е присъствал на първото издание на състезанието през 1954 г.

 

 

Бобошево за пореден път счупи всички рекорди за най-дългогодишно провеждане на състезание по мотокрос без прекъсване. Хиляди почитатели пристигнаха в малкия град, за да станат част от 63-тото поредно издание на мотокроса. Градът се оказа тесен за всички автомобили, които бяха паркирани по улиците му заради събитието. Най-добрите за сезона 78  български мотосъстезатели бяха посрещнати с бурни овации.  Най-запаленият по спорта домашен любимец бе питбулът Неро, който се покачи върху дъщерята на стопанката си Мирела, за да вижда по-добре състезанието. Неро естествено се превърна в атракция сред публиката.

Бобошевският мотосъстезател Явор Бошикьов, който се състезава с номер 63, поздрави най-верните си фенове и се прегърна с 88-годишния си колега Павел Наков-Пако. Перничанинът е легенда в мотокроса, участник в първото издание на състезанието в Бобошево от 1954 г. Ветеранът получи почетен плакет от Българската федерация по мотоциклетизъм и община Бобошево.

Бизнесменът Любомир Стоянов доведе на мотокроса дъщеричката си Анастасия.

Освен Бошикьов останалите състезатели от Бобошево също се представиха много добре на трасето. Емилиан Георгиев с Хонда победи в „А“ група в МХ и получи аплодисментите на публиката. Владимир Попов стана втори след Емилиан.

Екскметът на Бобошево Асен Волев с приятеля си Пламен

Сред най-малките състезатели на ниво се представи и 7-годишният Емил Бошикьов – син на Явор Бошикьов. Той кара с татко си Явор вече две-три години по пистата в Бобошево и въпреки крехката си възраст е натрупал доста опит върху мотора. Специално от София за мотокроса в Бобошево дойде с внуците и семейството си известната адвокатка Веска Волева.

Солидна агитка на състезанието имаше и от Дупница. Стотици  фенове, сред които шефът на автошкола “Влади кар“ със съпругата си, Христо Христов с дъщерята и баща си, д-р Щерю Щерев, стискаха палци за Явор. Голяма бе и компанията на известния в Дупница Сашо Боксьора, който дойде на състезанието с Любен Димитров, Ангел, Никола Зарев, Марио Айдарски, Георги Гугутката и др.

 

От Вуково с приятели на мотокроса дойде Вене Козарчето, от село Блажиево –  Стоил Стйнев и Любослав Иванов, бившият миньор Славчо Чакъров от село Самораново. След състезанието два парапланера се издигнаха в небето над мотопистата в  Бобошево. Мотокросът премина без инциденти, при изключително добра организация на движението и охрана от страна на Полицейското управление в Дупница.

Наградите на победителите в различните категории връчиха президентът на БФМ Богдан Николов и кметът Крум Маринов. Премия и дамаджанки с червено вино получиха състезателите в мотокроса.