Легенда на „Пирин” с остра критика към Радуканов: За една година не го чух да каже, че нещо е сбъркал или за нещо е виновен

 

Легендата на „Пирин”, който е и бронзов медалист от САЩ `94 – Иво Андонов, съсипа от критики Милен Радуканов след изпадането на “орлетата” от Първа лига.

“Ако се съди по играта на „Пирин”, загубата от „Витоша” (Бистрица) е съвсем заслужена. Много се говори за съдията, но той не игра на терена. Съдиите са така – един път помагат, друг път ощетяват. Резултатът, който се получи, е отражение на играта. „Пирин” цяла година върви постепенно и непрекъснато по наклонената плоскост и в низходяща посока. И това, което се случи, беше ясно и предизвестено. За мен не е изненада това изпадане, тъй като съм човек, който има поглед върху нещата. За обикновените хора може всичко да е изненада, но те слушат само обясненията на един треньор”, коментира Андонов.

“За една година не го чух да каже, че нещо е сбъркал или за нещо е виновен. Тонът, който държеше през цялата година, подсказваше какво ще се случи. Естествено, не само той носи отговорност. Всички, които са там около него, явно имат вина, за да стигне „Пирин” до изпадане. В мача срещу „Витоша” (Бистрица) не ги видях много-много да искат да оцелеят. Пълна трагедия. Публиката на „Пирин” и нейното присъствие на стадиона също дават красноречива оценка за свършеното през последната една година”, добави още бившият нападател.