Лидерът на БСП – Перник, НенкоТемелков се изпъчи на 49-ия конгрес на партията: Не съм сгънат

 

 

218-06-01-p1230671
Ненко Темелков

„Аз не съм сгънат. Нито съм сгънат, нито съм наблъскан в ъгъла. Аз съм Ненко Темелков – един от най-дългогодишните членове на БСП. Аз съм потомствен социалист и съм тук. Моите синове също са тук, те са социалисти и никой не може да ме сгъне.” С тези думи бившият лидер на червените в Перник Ненко Темелков, който се прочу като главен диригент на бутафорната крепост „Кракра” за 5 млн. лв., шокира над 700 души в залата по време на 49-ия конгрес на БСП.

„Ние можем да отложим гледането на устава. От това по-лесно да се самобламираме няма. И ще бламираме не само председателя, не толкова Изпълнителното бюро. Ще бламираме Националния си съвет, на който сме членове всички, защото този проект е внесен от Националния съвет с мнозинство. Убеден съм, че проектът за устав не е съвършен, защото няма такъв устав, не сме имали и до сега такъв и сигурно и следващият няма да е такъв.

Този устав дава гаранция за промяна, каквато се очаква от нас и ние сега, ако отложим тази точка, ще се бламираме два месеца преди изборите, ще се спънем сами. Не е нужно Бойко Борисов да ни спъва, сами ще го направим”, каза Темелков.

Лидерът на БСП – Перник, Ненко Темелков се слави като един от най-имотните перничани. Съгражданите му не могат да се примирят с вложените 5 милиона лева в крепостта „Кракра”.

„Бутафорната крепост не струва повече от 10 000 лв., грехота е изобщо някой да е получавал заплата за превръщанто на историческа ценност в пластмасов декор. Поне трябваше Темелков да направи дарение с тези пари, които е получил като координатор на проекта”, коментират перничани.