Линейка, караща пациент с тежък инфаркт, и Ауди се удариха при Наковия мост в Дупница

Аудито след удара с линейката, материалната щета на специализирания автомобил
  • За щастие няма пострадали при инцидента на едно от най-оживените кръстовища в града

Линейка и лек автомобил Ауди се удариха на едно от най-натоварените кръстовища в Дупница вчера по обяд. Около 12,30 часа водачът на лекия автомобил чака на Наковия мост и когато светофарът светва зелено, се включва в оживената улица „Цар Освободител”. В същия момент обаче линейката кара бързо по същия път, идвайки откъм бившия обувен завод в посока центъра на града.

Специализираният автомобил се е движил с висока скорост, тъй като в него се е намирал пациент с тежък инфаркт и медицинският екип е искал да го транспортира до болницата възможно най-бързо.
„Шофьорът на лекия автомобил мина на зелено и с минаващата линейка се удариха, но не много силно. Тя караше доста бързо, беше с включени светлини, но сирената беше пусната за момент, малко преди да се случи катастрофата. Трудно е да се каже чия точно е вината за инцидента. От една страна шофьорът на лекия автомобил караше много бавно и си премина на зелено по правилата, а пък линейката наистина караше с висока скорост. От друга страна обаче водачът на аудито може би не се е огледал добре. Хубавото е, че нито един човек не пострада”, разказаха пред „Вяра” очевидци на пътнотранспортното произшествие.
Говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка също потвърди, че няма пострадали:

Катастрофата причини голямо задръстване в района на Наковия мост.

„Катастрофата е лека. Нанесени са незначими щети на двата автомобила. Произшествието е обслужено от КАТ и няма пострадали участници в инцидента”.
Според директора на Спешния център в Кюстендил д-р Албена Рапатинска предимството на линейката в случая е било отнето, но тя признава, че специализираният автомобил се е движил с висока скорост.
„Целият екип е в много добро състояние и няма пострадали. В линейката е имало пациент с тежък инфаркт и това е причината да карат с такава скорост. Инцидентът е станал просто защото действително екипът е бързал много.

А и на кръстовището не им е било дадено предимство. За щастие няма пострадали лица, пациентът, който е бил превозван, също не е пострадал. Единствената щета е малък козметичен дефект на вратата на линейката, който се е получил при удара. Шофьорът ни е с дългогодишен стаж и е много опитен, никога не сме имали проблем с него”, каза пред „Вяра” д-р Албена Рапатинска – директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Кюстендил, под чиято шапка е филиалът в Дупница.
Катастрофата предизвика затруднение в пътния трафик и образува големи задръствания в района на Наковия мост между 13 и 14 часа.