Литри вино се ляха в симитлийското село Черниче: Колоритният Недко Косов се превъплъти в Трифон Зарезан, певицата Павлина Теова вдигна всички на хоро

 

23-09-03-h1Колоритният Недко Косов се превъплъти в Трифон Зарезан и вдигна настроението на макс в симитлийското село Черниче.

Литри вино се ляха навръх празника, дълги трапези бяха опънати на площада в селото. Сланинка, пържоли, домашни суджуци – перфектни мезета за виното, бяха подредени на скарата.

Гост на празника бе кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с председателя на Общински съвет- Симитли Владимир Христов и кметовете на селата от цяла Симитлийска община. Кметът Апостолов поздрави всички празнуващи, като им пожела берекет и все така да създават най-пивкото вино в България.23-09-03-h2

Празненството започна с празнична литургия и водосвет. В църковния двор отец Спас символично заряза лозята.

Историята на празника в рими разказаха учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Симитли, децата от вокална група „Пламъче“ пяха народни песни, а духовият оркестър към училището поздрави гости и приятели на празника с красиви изпълнени на български фолклор.

Гостенката на големите софри, певицата Павлина Теова, поздрави всички и грабна микрофона за няколко изпълнения, като вдигна присъстващите на хубаво хоро.