Ловците от Мламолово се радват на успешен сезон

Ловци от дружинката с отстреляни през сезона диви прасета

Ловците от Бобов дол, Мламолово, Мало село и Големо село отчитат добър сезон за 2019-2020 г. От откриването на лова на дива свиня досега в 18-а ловна дружинка – Мламолово имат близо 8 отстреляни диви прасета. Слуката е за Красимир Антов и Георги Георгиев от Мламолово и бобовдолците Росен Василев и Микеле Миланов – най-точните сред ловците.

„Спрямо условията в района за този сезон сме добре като отстрел. В двете ловища в селата Мламолово и Големо село – „Асара” и „Кортадин”, бяха отстреляни близо 8 диви прасета. 2-3 от тях бяха по над 100 килограма, а останалите – по-малки. На един от излетите в средата на октомври в района на язовир „Големо село” бяха отстреляни 3 диви прасета – приплоди от вдигната сюрия. До момента ловът върви нормално, интересен e. Към груповия лов в дружинката има голям интерес и на излетите имаме доста гости, приятели на ловците от различни места”, каза председателят Николай Георгиев, който е адвокат в Дупница.

Красимир Антов е сред най-точните стрелци.

Дружинката се състои от около 50 души. И там, както е на повечето места, не всички излизат на излетите. Редовно ловуват  15-ина ловджии. „Имаме и възрастни, и млади. По-младите се учат от по-възрастните. Най-младият е Микеле Миланов от Бобов дол. Приехме го тази година, веднага след като навърши 18 г. Той е студент. Най-възрастният е бай Йордан, ние му казваме Бачев, въпреки че той има друга фамилия, дори не я помня, над 70 г. е. Имахме и по-възрастен – бай Славе, но наскоро почина”, коментира председателят.