Sunday, June 23, 2024
HomeРегионБанскоЛъчезара и Милуш от Банско станаха стипендианти в космически лагер

Лъчезара и Милуш от Банско станаха стипендианти в космически лагер

С финансовата подкрепа на община Банско и Спортен клуб на ветераните – Банско две деца от Банско преминаха успешно сертифицирано обучение в лятната програма на Space Camp Turkey 2021.

Лъчезара Пиришанчина и Милуш Панчев спечелиха участието си в програмата на един от двата световни космически центъра за обучение по модел на NASA с есета на тема „Българската следа в Космоса” и „Как да намалим космическия боклук”. В международните програми на космическия лагер в Турция досега са взели участие деца и младежи от над 60 страни, а издаваните сертификати за обучението са високо ценени в голям брой училища и университети в целия свят.

За получената подкрепа родителите на двете умни и талантливи деца изразиха сърдечната си благодарност към кмета на община Банско Иван Кадев, към Общинския съвет и към Спортен клуб на ветераните – Банско в лицето на председателя му Димитър Юлев.

„Космическият лагер в Измир е мястото, където науката придобива реални измерения за децата. Участието им в програмата беше тяхната малка крачка към големия Космос, математиката и физиката, която в голяма степен може да определи и бъдещата им професионална реализация”, се казва в благодарствения адрес.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular