Saturday, July 27, 2024
HomeБизнесМагазин с паркинг и крайпътен обект ще бъдат изградени в Сапаревобанско

Магазин с паркинг и крайпътен обект ще бъдат изградени в Сапаревобанско

Нови обекти за обществено обслужване ще бъдат изградени в района на Сапарева баня, става ясно от докладна записка до Общинския съвет на кмета Калин Гелев. За целта трябва да се промени статутът на два земеделски имоти, чиито собственици искат да строят в тях.

Надежда Кърнолска от с. Крайници има намерение да строи малкоетажна сграда за обществено обслужване и търговски дейности с паркинг и оградав землището на с. Ресилово. Тя е подала заявление в община Сапарева баня за изработване на Подробен устройствен план /ПУП/- План за застрояване /ПЗ/ и промяна предназначението на имот, който се намирав местносттаСамоковско шосе в Ресилово. Искането е за мястото да се установи смесено обществено-обслужваща устройствена зона.

Кирил Каралийски ще изгражда крайпътен обществено-обслужващ обект в Сапарева баня. Той чака разрешение за изработване на ПУП –ПЗ и промяна предназначението на земеделски имот за неземеделски нужди в местността Целините на града. Общинските съветници ще взематрешения по двете предложения на заседанието си в четвъртък, 30 май.

RELATED ARTICLES

Most Popular