Манипулирали с фотошоп снимката на директора на столичното 51-во СОУ

alexadrov

Голата снимка на директора на столичното 51-во СОУ “Елисавета Багряна” Асен Александров е била манипулирана. Това заяви самият Александров пред “24 часа”.

“Нито един от учителите не ги е виждал на сайта. Не знам кой ги е виждал на сайта. Компютърът ми е хакнат, това ще кажа и на прокуратурата. Снимките по някакъв начин са качени някъде, макар че нито един колега не ги е видял на сайта на училището”, казва Александров. По негови думи снимката била автентична, но до кръста нагоре. На оригиналния кадър той бил по бански, а допълнителните атрибути били добавени с Фотошоп.

“Тезите, че аз съм ги качил по погрешка… това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт. Няма как да е по погрешка. Това не е като “Фейсбук” – да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка”, казва директорът.

Близки и колеги на Александров застанаха зад него след скандала, като дори педагози от 51-во СОУ готвят гол календар в подкрепа на директора.

Учителите вече са уредили фотограф и финансиране, имало и желаещи за всеки месец от годината.

След скандала Александров подаде оставка като съветник на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева.