Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаМарек все по-смело гледа към елита, обърна Янтра на Вуцов 

Марек все по-смело гледа към елита, обърна Янтра на Вуцов 

Дупничани си осигуриха минимум бараж

 

Марек ще играе минимум бараж за влизане в Първа лига, след като победи с 2:1 при гостуването си на Янтра Габрово, а по същото време Септември София надделя с 2:0 в Монтана. Така дупничани имат 60 точки на третото място в класирането на втория ешелон, а септемврийци са с 62 на второто. Монтана вече е извън борда – с 54 точки на четвъртата позиция в таблицата един кръг преди края.

А срещата в града на хумора и шегата започна кошмарно за гостите, които инкасираха гол още в 3-ата минута. За 1:0 се разписа бившият играч на Марек Даниел Младенов, който бе точен с глава. Дупничани обаче отговориха светкавично. Само три минути по-късно Николай Ганчев изравни, след като се промъкна през защитата на противника. Марек дочака своя шанс и при контраатака в 25-ата минута Димитър Илиев изведе гостите напред в резултата – 1:2. След това играта загрубя, а вратарят на тима от Дупница Константин Костадинов се намеси решително на няколко пъти.

През второто полувреме Янтра бе по-активният отбор, а в Марек се почувства умората. Грубостите продължиха, но дупничани показаха силен дух и не се огънаха. Христо Каймакански бе изгонен с втори жълт картон в продължението. Така с много себераздаване гостите удържаха победата и си осигуриха минимум третото място в крайното класиране.

В последния кръг Марек е домакин на Струмска слава, а Септември приема изпадналия вече Черноморец Балчик.

Марек: Костадинов, Башлиев, Р. Йорданов (65-Стойнев), Кавдански, Каймакански, Илиев, Джаджаров, Иванов, Любомиров, Ганчев, Близнаков (93-Стефанов)

 

RELATED ARTICLES

Most Popular