Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаМарек потопи Черноморец и изплува в Топ 3

Марек потопи Черноморец и изплува в Топ 3

Отборът на Марек победи с 3:1 Черноморец (Бургас) в отложен мач от 18-ия кръг на Втора професионална лига. Срещата трябваше да се състои във вторник, но заради тежките метеорологични условия се игра 24 часа по-късно, в сряда, от 14,00 часа. На стадион „Бончук“ както винаги дойдоха най-верните около 200 привърженици на отбора, въпреки че бе в работен ден.
Мачът започна с натиск на футболистите на домакините, но така и не се достигаше до нещо опасно отблизо срещу противниковата врата. В 40-а минута, след центриране в наказателното поле от Веселин Любомиров, Петър Генчев заби топката в собствената си врата за 1:0.
Втората част на срещата отборът на „акулите“ понатисна домакините и на три пъти пропиляха отбелязване на гол във вратата на Константин Костадинов.
Противно на логиката Марек удвои в 65-ата минута чрез Александър Близнаков. Вратарят на Черноморец Димитър Тодоров улови върната от негов съотборник топка около точката на дузпата и реферът даде непряк свободен удар за отбора на домакините, който беше реализиран след топовен изстрел от Александър Близнаков за 2:0. В 68-ма минута след центриране в наказателното поле на Черноморец Александър Близнаков отклони топката с гърди и от въздуха Даниел Гогов простреля вратаря Димитър Тодоров за 3:0.
Силите на гостите стигнаха само до почетно попадение в 73-ата минута чрез Олексей Геловани, който засече с глава центриране от корнер и изпрати топката в мрежата на Константин Костадинов за 3:1.

Срещата се игра на много тежък терен. Поздравления заслужават домакините, които направиха всичко възможно той да бъде годен за игра.
С този успех тимът от Дупница се изкачи на третото място във временното класиране, измествайки Монтана. Отборът на Марек до момента е постигнал 8 победи, 8 равенства и е единственият тим от групата само с две загуби в първенството.
Както винаги, и този път Емил Димитров от фен страницата  „Марек Завинаги“ оказа пълно съдействие за изготвяне на информация, в която се отразяват най-интересните моменти от мача.

Мачът бе ръководен от реномираната футболна съдийка Кристина Георгиева. Нейни помощници бяха Павлета Рашкова и Николай Попниколов, а четвърти съдия бе Християна Гутева.

Марек: Константин Костадинов, Румен Сандев, Боян Стойнев, Христо Каймакански, Александър Башлиев, Димитър Илиев, Милен Иванов, Александър Близнаков, Валери Йорданов (50-Даниел Гогов), Веселин Любомиров, Николай Ганчев(82-Росен Йорданов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular