Saturday, July 27, 2024
HomeСпорт"Марек" със загуба в първата контрола

“Марек” със загуба в първата контрола

„Славия” заминава на лагер в Банско, където ще се подготвя до 10 юли

„Славия”  надви „Марек” с 3:0 в контролна среща, която беше първа за отбора на Златомир Загорчич по време на лятната подготовка. Мачът се игра на стадиона на “белите” в столичния квартал “Овча купел”. Тони Тасев откри резултата за домакините още в деветата минута. Александър Златков удвои с хубаво изпълнение в 19-ата минута. Тони Иванов направи 3:0 с точен удар в 38-ата минута.

Срещата започна с лек натиск на славистите, който даде бърз резултат. В деветата минута крилото Тони Тасев вкара първия “летен” гол за “белите”. Бившето крило на „Монтана” беше изведен с хубав пас, преодоля вратаря на „Марек” и намери мрежата – 1:0.

Последваха по-скучни минути на терена, за да дойде 38-ата. Тогава крилото Тони Иванов завърши по отличен начин контра на славистите, при която петима от момчетата на Заги щурмуваха наказателното поле на „Марек”, пред което ги чакаха само трима бранители. Иванов направи финт и матира вратаря на дупничани – 3:0 за “белите”. След почивката последваха много смени, играта изгуби от качеството си и нови попадения не паднаха.

Националите Светослав Вуцов, Мартин Сораков и Андреа Христов не играха за „Славия” в тази среща, както и Радослав Кирилов, който получи малко дълга почивка заради здравословни проблеми. От неделя „Славия” заминава на лагер в Банско, където ще се подготвя до 10 юли.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular