“Марек 1915” среща “Пирин” (Разлог), а “Германея” (Сапарева баня) гостува на “Септември” (Симитли), в първия кръг на Югозападна Трета лига

 

“Марек 1915” посреща “Пирин” (Разлог), а “Германея” (Сапарева баня) гостува на “Септември” (Симитли), в първия кръг от Югозападна Трета лига. Това отреди жребият, теглен на церемония в Националната футболна база в Бояна.

Вторият кръг ще предложи дерби на област Кюстендил, “Германея” – “Марек”.

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов, заместник- изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов, президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, председателят на Зоналния съвет към БФС София Валентин Чакъров и секретарят на ЗС – София Николай Младенов присъстваха на жребия и дискутираха с представителите на клубовете техническите и организационни въпроси свързани с провеждането на първенството.

Новият шампионат стартира на 12 август и в него ще вземат участие 18 отбора. Мястото на отказалия се ФК “Кюстендил” ще заемат “Елин Пелин” или “Брацигово”.

Зимната пауза ще бъде от 27 ноември 2017 до 23 февруари 2018 г. Сезонът в Трета лига ЮЗГ включва 34 кръга и ще завърши на 2 юни 2018 г.

Програма за 1-ия и 2-ия кръг на Трета лига ЮЗГ: