Марио Минев и жена му загубиха съдебната битка срещу ФК “Беласица” за 24 000 лв. наем

Марио Минев

Футболен клуб „Беласица” в Петрич спечели съдебна сага срещу бизнес семейството Миневи. Това стана факт, след като ВКС   освободи футболния клуб да заплати 24 000 лв. на концесионера на НСБ “Цар Самуил“ (Петрич). Сумата от 24 000 лв. беше спорна в договора между двете страни, вследствие на което се заведе дело, проточило се с години. Делото приключи тези дни.

За 4 месеца от 01.05.2013 г. до 01.09. същата година съпругата на бизнесмена Марио Минев – Величка, която е управител на фирмата концесионер на НСБ “Цар Самуил“, е изпуснала да впише в анекса за договор за ползване на базата новата актуализирана цена, за която е претенцията в договора. Решението на висшите магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. Концесионерът трябва да заплати разноските по делото.

Междувременно стана ясно, че община Петрич започва процедура по безвъзмездно придобиване на имот в петричкото село Митиново, който е собственост на Министерството на земеделието. Върху него е изградено игрище, на което се провеждат спортни игри и футболни срещи. Теренът е с обща площ от 6806 кв.м. Земеделската земя е в процес на преотреждане. За това има решение на комисията по земеделие при ОбС, която е одобрила предложението на хората от селото, които настояват земята да стане общинска собственост и върху нея се изгради стадион.