МВР влезе на акция в БФС 

Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния квартал “Бояна”

Акцията на полицията е вследствие на разследване за това как БФС харчи пари – има подозрения за злоупотреби, свързани с наемане на спортните бази, съобщават от БНР. Това е втора подобна акция в базата на БФС в Бояна за малко повече от месец, като на 15 октомври около 30 служители на ГДБОП прекараха около два часа в сградата, за да изземат документи от там.

Това се случи по-малко от час след като дългогодишният президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, след като бе призован да го стори от премиера Бойко Борисов. Тогава бе претърсен и старият офис на БФС на улица “Цар Иван Асен Втори” в центъра на града.

Впоследствие стана ясно, че акцията е била свързана с разследване за манипулация на изхода на мачове от българското първенство от страна на родни съдии, като това доведе до оставката на председателя на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев. По темата от централата на БФС беше насрочена пресконференция днес в 15,00 часа, като все още не се знае дали тя ще се проведе при така стеклите се обстоятелства.