Sunday, June 23, 2024
HomeРегионДупницаМинистър Радев огледа ремонта  на рухналото стълбище на ул. „Родопи” в Дупница:...

Министър Радев огледа ремонта  на рухналото стълбище на ул. „Родопи” в Дупница: Хората трябва да имат достъп до домовете си, кметовете да ремонтират, парите после ще се възстановяват

Вътрешният министър посети и района на свлачището при с. Кременик, обеща на директора на РУ – Дупница Борислав Динев нови компютри за полицията

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев огледа възстановяването на рухналите стълби на ул. „Родопи“ в Дупница, които добиха национална слава. Проверката бе разпоредена тази сутрин от премиера Бойко Борисов.

Министър Радев обясни, че има възможност по закона за обществените поръчки аварийно да се оправят улиците, въпреки че са ангажимент на кметствата, а след това комисията да разплати средствата, като така няма да е необходимо да се изчакват дългите процедури по обществените поръчки. “Това всъщност е различното от всеки друг път. Целта ни е да се осигури достъп до домовете на хората и в най-кратки срокове да бъдат възстановени пораженията от обилните валежи“. За ремонтите има осигурени средства от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Вътрешният министър  инспектира започналото изграждане на стълбите и обезопасяването на района  около ул. „Родопи“ в града, засегната сериозно от падналия пороен  дъжд. При разговора с областния управител на Кюстендил Виктор Янев и кмета на Дупница Методи Чимев той бе информиран на свлачищен участък от пътя до село Кременик.  Заедно те отидоха на място, за да се запознаят с проблема,  и да бъде обсъдена възможността за спешно отпускане на средства от Комисията по бедствия и аварии.

Министър Радев, придружаван от директора на ОДМВР-Кюстендил ст.комисар Елиан Стамболийски, се възползва и от възможността да се запознае отблизо със служителите в РУ-Дупница. Радев не скри разочарованието си от условията, при които работят униформените и в разговор с началника на районното управление  Борислав Динев го увери, че ръководството на МВР е установило тези проблеми в много от районните управления в страната и е предприело стъпки за подобряване на материалната и техническа им база. На първо време са отделени средства за закупуване на компютри, както и на нови автомобили за нуждите на тези полицейски звена.

RELATED ARTICLES

Most Popular