“Миньор” тресна “Чавдар” с 3:1 и зарадва всички миньори на професионалния им празник

По време на двубоя феновете на "Миньор" показаха новата си хореография, новите си знамена и огромен тъпан.

Феновете от Перник показаха новата си хореография, новите си знамена и огромен тъпан, на който пише “миньорци”

Отборът на “Миньор” (Перник) тресна “Чавдар” (Етрополе) с 3:1  и спечели първите си три точки от началото на шампионата в Югозападната трета лига. Герой на мача стана нападателят Тодор Чаворски, който на два пъти се разписа във вратата на етрополци. 

В началото лек териториален превес имаха гостите, но първи до гол достигнаха домакините. В 18-ата минута Стоян Кадифчин проби отдясно, след което центрира към Тошко Чаворски, който засече топката с глава, но вратарят на чавдарци Христо Мотев я изби наляво, където връхлитащият Александър Манолов отново  центрира към Чаворски, който този път вкара за 1:0. В 26-ата минута Петьо Тончев центрира отдясно, а нисичкият Стоян Кадифчин надскочи отбраната на гостите, като прати топката в напречната греда, която след като се върна в игра и последва добавка със странична ножица на Чаворски за 2:0. Три минути преди края на първата част Тончев изскочи сам срещу Матев, но  направи болезнен пропуск и си навлече гнева на феновете.

В 68-ата минута Петьо Тончев центрира от ъглов удар, а включилият се в атаката на своя отбор Ангел Грънчов вкара с глава за класическото 3:0. Десет минути по-късно Мартин Василев сгреши фатално и позволи халфът на гостите Николай Иванов да му отнеме топката и да я вкара в мрежата зад Даниел Леонтиев за крайното 3:1. 

След мача “жълто-черните” обявиха, че посвещават победата си  на всички бивши и настоящи миньори. 

По време на двубоя феновете на “Миньор” показаха новата си хореография, новите си знамена и огромен тъпан, който е в черно, но е изписан с жълти букви “миньорци”.