Михайлов влезе в листата на ДОСТ и обяви: Местан е антикомунист, ще се борим срещу сараите

 

37-12-03-e-mihailov-2Лютви Местан ясно се разграничи от модела „Доган”, ще се борим срещу монопола на сараите – така кинорежисьорът Евгений Михайлов обясни влизането си в листите на ДОСТ.

Във вторник беше съобщено, че той ще е водач на листата на партията на Местан в 24-ти МИР в София. Втори в листата ще е и Георги Боздуганов, който също като него е свързан със синята идея още от зората на демокрацията.

„Ние с Боздуганов не сме партийни членове, ние сме от гражданската квота”, подчерта режисьорът.

Михайлов обяви, че остава убеден антикомунист, не одобрява методите на Държавна сигурност и продължава да настоява за лустрация в България. Това можело да стане чрез Велико народно събрание и промяна в Конституцията, за което ДОСТ щели да работят.

“Мисля, че Лютви Местан е убеден антикомунист”, допълни той. Относно агентурното досие на лидера на ДОСТ Лютви Местан – агент Павел, той каза, че се интересувал и установил, че то е отворено, докато той е бил войник, не е унищожавано и няма следи от доноси. Режисьорът декларира, че ако такова досие бъде намерено, той ще се разграничи от ДОСТ.

“Когато е създавана партията ДПС от ДС и КГБ, заради което Ахмед Доган е освободен от затвора, Местан е бил в СДС”, подчерта Евгений Михайлов.

 

Снимка:

Евгений Михайлов подчерта, че не става член на ДОСТ, а влиза в листите от гражданската квота.