Младоженците Адриано и Йоанна отлитат за САЩ след курбана на ул. „Булаир”, Албена: За младите в Дупница няма работа, трябва да бъхтят 30 г. за кола и апартамент

Стоян Кадийски и Н. Николов сготвиха 5 казана овча чорба, Цветана Кирова и Ралица Асенова раздаваха богородични питки

Младоженците Адриано и Йоанна куснаха курбан за здраве на традиционната сбирка на дупнишката ул. „Булаир” и си взеха сбогом с роднини и съседи, преди да отлетят за Америка.

Съпругът на Любка – бизнесменът Борис, разлива курбана в тенджери.
Освещаване на богородичните питки

„Мъчно ще ни бъде за Адриано и снахичката ни Йоанна, но не може да ги спираме. В България и в Дупница младите хора нямат работа и не искат вече 30 години да работят за собствено жилище и кола.

Отец Илия освети курбана за здраве, до него е организаторът Николай.
Д-р Мила Демиревска също запали свещичка за здраве на курбана.

Ще гледаме внучета отвъд Океана”, споделиха техните близки Тони и Албена, които също дойдоха на курбана.

Жителите на ул. „Булаир” за 15-а година организираха  тържествен водосвет и дадоха курбан за здраве.

Любка с двете си дъщери от кв. „Иван Вазов” на курбана
Цветана Кирова с дъщеря си Рената омесиха питка за здраве за курбана.

5 казана вкусен овчи курбан сготвиха майсторът Стоян Кадийски и Николай Николов. Чорбата бе сготвена в дома на братята Иван и Димитър Дървенски, които са сред организаторите на курбана. Бяха осветени и над 10 богородични питки за здраве, омесени от жени от квартала.

Бизнесдамата Калина си дойде от Америка за курбана.
Гюрка Дървенска се прибра от Англия за курбана.

Богородична питка за здраве омеси и раздаде на съкварталците си Цветана Кирова с помощта на красивата си дъщеря Рената. Ралица Асенова също омеси богородична питка с локум. На освета се стекоха стотици жители на Дупница и много гастарбайтери, дошли в Дупница за летните си отпуски от цяла Европа.

Известният дупнишки лекар д-р Данаилов също дойде на тържествения водосвет.
Бизнесменът Тони Смилков със съпругата си Албена на курбана

На празника от кв. „Иван Вазов” дойдоха дъщерята на бизнесмена Грозданов – Любка, и зет му Борис с двете си дъщери. Дългогодишната шефка на дупнишката градска библиотека Снежана Дикова, съпруга на починалия наскоро актьор Асен Диков, също запали свещичка за здраве. На курбана дойде и поетът Димитър Гюзлиев, който откупи курбан и за София, чийто баща е от трагично загиналите жители на квартала.

Дупнишкият банкер Веселин Марков с дъщеря си Елица на водосвета
Богородична питка с локум на Ралица Асенова се разграби на часа

Много емигранти, сред които Гюрка Дървенска, съпруга на Иван Дървенски, се върнаха от Англия за курбана. От Америка пък пристигна дупнишката бизнесдама Калина, дъщеря на Джурката. Дупнишкият банкер Веселин Марков с дъщеричката си Елица, която премина с отличие за четвърти клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” при преподавателката Цолова, също дойдоха на тържествения водосвет за здраве.