Многократният шампион по таекуондо Красимир Стоименов от Кюстендил се окичи със сребърно „Лъвско сърце”

Кюстендилецът: Ултракрос триатлонът беше тежък, идеята ми бе да предизвикам себе си

Многократният шампион по таекуондо и призьор в анкетата „Спортист на Кюстендил” Красимир Стоименов спечели сребърен медал от ултракрос триатлона “Лъвско сърце“, който включва 3 км плуване, 116 км колоездене и 21 км бягане. 32- годишният треньор на клуб ТК “Форс 1992″ даде второ време във възрастовата група 30-34 години и се нареди 12-и в общото класиране с време 10:11:34 часа.

“Много тежко състезание, но с много високо ниво на организация – маркировка, заредени пунктове за подкрепление. Идеята ми бе да предизвикам себе си. Миналата година изкачих Мальовица с колело, сега триатлон. Най-любопитното е, че нямах подготовка по плуване. Започнах тренировки на 1 юни. Като ме видя треньорът Янко Янков на общинския плаж, се хвана за главата. В открити води и общ старт се оказа още по-трудно, имам рани по тялото от други участници. Трасето за колоездене също се оказа много по-различно от тези, по които аз тренирах в Осоговската планина, бе с много камъни. Щастлив съм, че успях”, сподели Красимир Стоименов.

Ултракрос триатлонът “Лъвско сърце“ предизвика за трета поредна година най-смелите атлети. Участниците се изправиха срещу 3 км плуване в залив Перла, 116 км планинско колоездене в Странджа и 21 км бягане в резерват “Ропотамо” с обща дистанция 140 км и контролно време от 13 часа. Общо 272-ма състезатели от пет националности се включиха в уникалното по рода си приключение.

На първо място на почетната стълбичка застанаха Уим Щеркс от Белгия с време от 07:59:14 ч. и трикратната победителка при жените Христина Козарева, която финишира за 09:46:55 часа. Те грабнаха голямата награда от 1000 лева, а останалите победители разделиха наградите, осигурени от спонсорите на събитието.

“Всички бяха изненадани от успеха ми, като разбираха, че съм таекуондист и това ми е първото подобно състезание. Следващата ми цел е участие в Световен Ironman триатлон”, допълни още Стоименов.