Моника Кръстева включена в националния отбор за Световното по волейбол за жени в Япония, националките пътуваха 25 часа до Страната на изгряващото слънце

Кюстендилката Моника Кръстева, чиято волейболна кариера стартира от школата на „Велбъжд”, е част от женския национален отбор по волейбол, воден от селекционера Иван Петков, който замина за Световното първенство в Япония (29 септември – 20 октомври). Моника Кръстева е един от вариантите за поста диагонал, пише http://bgvolleyball.com.

След дълго и уморително пътуване, продължило над 25 часа и с три различни полета, женският национален отбор по волейбол на България пристигна в японския град Окаяма, където предстои участие в група „В“ на световното първенство. Всичко премина благополучно, като единствено не пристигна багажът на мениджъра на тима ни Любо Герасимов. Нашите се настаниха в хотела, като домакините ги посрещнаха много любезно, а вечерята бе с типична японска кухня.

Националките ще имат подготвителен период на японска земя, като преди началото на световното ще изиграят две контроли с Доминиканската република. Селекционерът Петков не направи промени, като за контролите замина същия състав, който игра в последните приятелски срещи.

Групата от 14 състезателки за световното първенство: разпределителки – Лора Китипова, Петя Баракова; посрещачи – Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Ива Монова, Мирослава Паскова; диагонали – Силвана Чаушева, Веселина Григорова, Моника Кръстева; центрове – Христина Русева, Нася Димитрова, Мира Тодорова; либеро – Жана Тодорова, Кристиана Петрова.

Волейболистките на България са в предварителна група “В” на световното първенство, като съперници на “лъвиците” са Турция, Италия, Канада, Китай и Куба.