„Монтана” победи „Марек Юнион-Ивкони” с 3:1 и се изравни по точки с ЦСКА на върха в класирането

 

 

24-13-03-montana-marek-1„Монтана” спечели домакинския си мач от 16-ия кръг на Суперлигата с „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница) с 3:1 (25:15, 27:29, 25:13, 25:11) . Така след две поредни загуби от ЦСКА и „Левски”, играчите на Даниел Пеев се върнаха на победния път и отново се изравниха по точки с “червените” на върха в класирането.

„Монтана” започна агресивно срещата, като с началния си удар затрудни посрещането на гостите. Домакините дръпнаха с 5 точки разлика при първото техническо прекъсване. От своя страна дупничани допуснаха много грешки от сервис. „Монтана” увеличи аванса си при второто задължитено прекъсване на 8 точки и без проблеми поведе с 1:0.

При 18:9 в първата част на полето в състава на домакините се появи основният разпределител Любомир Агонцев, който замени Делчо Раев. Това са първи игрови минути на Агонцев след операцията на коляното, която претърпя преди Нова година. Във всички геймове до края на мача той влизаше на полето, като изигра целия четвърти гейм.

Във втората част „Марек” се събуди. Гостите имаха леко предимство от 2 точки почти през цялата част. Краят бе изключително оспорван. „Монтана” имаше две възможности да удвои аванса си, но не се възползва от тях. Гостите успяха да изравнят след драматично 29:27.

Третият гейм стартира със силна серия от сервис на Минчо Минчев и „Монтана” поведе с 6:0. Домакините дадоха само 13 точки на „Марек” в тази част.

Сценарият от третата част се повтори и в четвъртия гейм, който домакините спечелиха убедително.

Най-резултатен в мача бе Минчо Минчев с 23 точки (4 аса, 1 блокада), Златко Кьосев добави 22 (5 аса, 4 блокади).

Треньорът на дупничани Найден Найденов заяви, че не може да си обясни многото грешки, които отборът му допуска, най-вече от начален удар.

“Ако съумееш да посрещнеш и отиграеш първия сервис на силните изпълнители на „Монтана”, ще спреш серията им. Ние говорихме за сервисите и на Минчо, и на Кьосев, но не ни се получи. Бяхме говорили, че ако се посрещне първи сервис, трябва веднага да се отиграе, защото иначе става трудно”, каза Найденов след края на мача.

“Не знам как да си обясня грешките от сервис, които правим. Какво означава напрежение – това са хора, които играят вече 2-3 години. Всичко е до концентрация. Аз се учудвам, че не се получава, след като се тренира, изпълнява се, говори се и в един момент започваш мача с 6-7 грешки на сервис. Това дава отражение на резултата и губиш”, коментира треньорът на „Марек”.

 

Снимка:

Момент от мача в Монтана