Мрачна прогноза: До края на годината ЕС ще се разпадне, смята американски икономист, той позна за Брекзит, избора на Тръмп и случващото се в Италия

es-1

До края на годината ЕС ще се разпадне. Тази страшна прогноза направи професорът от американския университет Браун Марк Блайт в интервю за БиБиСи.

Той се прочу с верните си прогнози още миналата година, когато позна, че Доналд Тръмп ще спечели президентските избори и ще е следващият държавен глава на САЩ.

Блайт, който е шотландец, е преподавател по политическа икономика. Той позна и Брекзит.

Направи изключително вярна прогноза за политическите процеси в Италия, резултатите от референдума и оттеглянето на Матео Ренци.

Според професора ЕС може да се разпадне преди Великобритания да активира член 50 от Лисабонския договор, който би дал старт на излизането на кралството от ЕС.

Според него не е изключено Марин льо Пен да спечели изборите за президент на Франция, което обаче ще има тежки последици за Франция.

Имаме избори във Франция и не е изключено “Националният фронт” на Марин льо Пен да изпрати кандидата си на балотаж, тогава всички останали ще сформират широка коалиция срещу нея, заяви професор Блайт.