Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионНаграждават учители с приза на Министерството на образованието "Св. Иван Рилски" в...

Награждават учители с приза на Министерството на образованието “Св. Иван Рилски” в Рилския манастир

Директори на училища от страната ще бъдат отличени в сряда с ежегодната награда на Министерството на образованието и науката (МОН) “Св. Иван Рилски”. По традиция тя се връчва на 11 май – Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий, в Рилския манастир.

От 11:00 часа в манастира ще бъде отслужен молебен от игумена – Адрианополския епископ Евлогий и братството на Светата обител, в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова, началници на регионалните управления на образованието, директори на училища и ученици. Награждаването ще се състои от 11:30 часа.

Отличията на “Св. Иван Рилски” се връчват на училищни директори, които имат дългогодишен управленски опит, използват иновации в обучението, работят по проекти и имат принос за успеха на своите училища и ученици, както и за развитието на българското образование.

Наградата е учредена през 2006 г. на името на Св. Иван Рилски. Отличените училищни директори получават грамота, икона на Св. Иван Рилски и по 1000 лева премия.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular