Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаНазначена е психиатрична експертиза на мъжа, отвлякъл кола с деца в Дупница

Назначена е психиатрична експертиза на мъжа, отвлякъл кола с деца в Дупница

Прокуратурата няма да иска постановяване на постоянна мярка „Задържане под стража“

 

Изготвя се експертиза за психичното състояние на Венцислав Н., откраднал кола с малолетни деца в Дупница. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Марияна Сиракова. По думите на прокурора вече се извършват дейности по оценка на психичното състояние на 39-годишния мъж.

“След изготвянето на експертизата, ще се прецени какви действия да бъдат предприети“, каза още прокурор Сиракова. Към настоящия момент държавното обвинение няма да иска постановяване на постоянна мярка “Задържане под стража“ спрямо дупничанина.

Няма данни психично болният, отвлякъл двете деца да е проявил агресия към тях, заяви по БНТ Йордан Зарев, началник на РУ-Дупница. Веднага след благополучната развръзка на случая на майката и децата са осигурени психолози. При намирането им малките са били сравнително спокойни, уточни началникът на управлението в Дупница.

Както вече писахме, в понеделник психично болният Венцислав Н. от Дупница открадна автомобил и отвлече две деца на 1 и 4 год. пред очите на майка им в центъра на Дупница. Това се случи на паркинга до централния хотел в града и на метри от полицейското управление. Жената паркирала автомобила, за да влезе в аптеката, която се намира в непосредствена близост до паркинга. На таблото обаче останали ключовете на колата. За секунди мъжът нахълтал  и отпрашил с двете деца в неизвестна посока.

За  по-малко от половин час мъжът беше задържан от полицаите, а децата бяха открити в добро здраве в местността “Дренски рид”  край параклиса “Св. Спас”.

Бившият таксиметров шофьор Венцислав Н. е на 39 години. През 2010 година той отново вдигна полицията на крак след като задигна патрулка от двора на Районното управление в Дупница. След гонка, мъжът катастрофира със служебния автомобил на изхода за Дупница. Патрулката се запали и изгоря.

Няколко дни преди това Венцислав Н. бе участник в друг пътен инцидент. Тогава той буквално отсече две дървета с автомобила си, блъсна се в кола и едва не влезе с колата в местен офис в района на Минчовия площад.

По случая тече досъдебно производство, образувано в Районно управление-Дупница. Работата продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular