Назначиха Йорданка Гацева за втори зам.-кмет в Бобов дол

Йорданка Гацева
  •  Бившата гл. счетоводителка на общината отговаря за финансите, образованието, културата, спорта и социалните дейности

 

Още един зам.-кмет ще има община Бобов дол в този мандат, съобщиха от управата на миньорския град. Със заповед на кмета Елза Величкова като втори неин заместник е назначена Йорданка Гацева, която беше кандидат за общински съветник от листата на БСП. Гацева се връща на предишното си работно място, след като преди около 1 г. напусна община Бобов дол и поста главен счетоводител, за да заеме същия пост, но в училище „Неофит Рилски” в Дупница.

Назначена е на 14 ноември и ще отговаря за финансите, образованието, културата, спорта и социалните дейности. Новата зам.-кметица е от Бобов дол. Завършила е две висши образования – „Химия и физика” и „Счетоводство и контрол”. 10 г. е била учител по химия и физика. От 2008 до 2012 г. е работила като гл. счетоводител в училище „Никола Й. Вапцаров”-Бобов дол, а от 2012 г. допреди близо година – като гл. счетоводител на общината в миньорския град. Йорданка Гацева е семейна и има две деца – дъщеря студентка и син, който тази година завършва средното си образование в Бобов дол.

„Финансовото положение на община Бобов дол в момента е стабилно. Общината редовно обслужва големия дълг, който вече е стопен до малко над 1 млн. лв. Ще предложим за следващата година да погасяваме малко по-голяма сума – 200 900 лв., при досегашните около 205 000 лв. Редовно се плащат заплатите, редовни са и другите плащания. В момента сме ангажирани с актуализацията на бюджета. Бюджетът ще бъде завишен в частта за капиталови разходи, тъй като има увеличение на субсидията от държавата. Ще има и 10% увеличение в делегираните от държавата дейности за заплати в общинската администрация. Заети сме също и с конкурса за избор на автобусен превозвач по междуградските линии”, коментира Йорданка Гацева. По думите й общината има да събира просрочени задължения, но по-големите данъкоплатци като ТЕЦ „Бобов дол” са коректни и погасяват своевременно дължимите такси.

Припомняме, че в последните 8 г. община Бобов дол беше само с един зам.-кмет и това е Детелина Борисова.