Наказание след наказание! Федерацията по баскетбол мина на самоиздръжка от “Рилски спортист”

 

06-14-03-vasil2-niki-stoyanov-blesna-s

Ники Стоянов блесна с 10 точки и техническо нарушение в двубоя с ямболии в последния кръг.

 

Дисциплинарно-административният съвет към Българската федерация по баскетбол (БФБ) не прояви милост към “Рилски спортист” и след последния мач от първенството с “Ямбол” (92:80).

По доклад на дежурния представител на срещата Николай Неделчев комисията наказа крилото на самоковския клуб Николай Стоянов за регистрирано техническо нарушение в хода на двубоя. Санкцията е в размер на 100 лв., тъй като е първа за състезателя от началото на сезона.

Рекордьор в това отношение е съотборникът на Ники Стоянов – Келвин Паркър, който на три пъти отнесе наказание за същото провинение. Заради Паркър централата стана по-богата с 600 лв. (всяко следващо нарушение се таксува със 100 лв. отгоре).

Именно към последния треньорът на “Рилецо” Людмил Хаджисотиров-Удо изяви сериозни претенции след дербито с ямболии.

“В последно време Келвин не е това, което беше в европейските турнири. А ние имаме нужда от него да води отбора. Убеден съм, че той ще подобри формата си, но за това се изисква време”, отбеляза младият специалист. Удо добави още, че едно от новите попълнения в състава – Тони Уудс, е дебютирал в първенството контузен. Оказа се, че американският исполин е получил травма в глезена на тренировка, заради което остана на пейката в началото. Впоследствие все пак янкито се появи на паркета и дори съумя да запише 11 точки и 4 борби на сметката си.