Наказаха двама братя, обрали автомобил в центъра на Дупница

Sud Dupnica

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в отнемане на чужди движими вещи от адрес в Дупница, при условията на опасен рецидив.  Съизвършителят на престъплението ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Обвиняемият Д. Ангелов / на 36 г. от гр. Дупница /, понастоящем изтърпяващ наказание „Лишаване от свобода“ в Затвора Бобов дол, осъждан, се признава за виновен в това, че: На 30.05.2023г. около 04:00 часа в гр. Дупница, на ул. „Александър Батенберг“, в съучастие като съизвършител с неговия брат К. А., от багажника на паркиран, незаключен лек автомобил „Тойота“, е отнел чужди движими вещи, а именно: компресор за гуми; ръчен циркуляр с акумулаторна батерия; акумулаторен винтоверт; пистолет за боядисване, или всичко вещи на стойност 213.00 лева от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършил в условията на опасен рецидив.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия Д. А. е бил с мярка „Задържане под стража“, с определение на РС – Дупница от 02.06.2023 г.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.