Намериха удушена 60-годишна българка в Испания

60-годишна българка е убита в жилището си в град Ориуела, Испания, тази сутрин.

Полицията е задържала мъжа ѝ на 57 години, който също е българин и за когото се предполага, че е извършител на зверството. Самият той е позвънил на телефон 112 малко преди 8,00 ч. днес и е признал, че е убил жена си. Пристигналите на място екипи на полицията открили тялото на българката със следи от душене, но без признаци на живот. Екипът на Спешна помощ само е потвърдил смъртта ѝ.

Веднага е активиран протоколът за насилствена смърт и за престъплението е докладвано на дежурния съдия, на Съдебната полиция и на криминалистите от местното полицейско управление, които вече разследват случая. Мъжът на жертвата е задържан по обвинение в убийство. Двамата живеели в квартал Vereda Buena Vida – Desamparados, от около 5 години и според съседи, които разкриха, че не са чули викове тази сутрин, взаимоотношенията им били добри.

С това престъпление броят на убитите жени при домашно насилие в Испания от началото на годината вече става 28, според данните на Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, съобщава novaduma.com. Официална статистика за тези деяния се води от 2003 г., като за 15 години от ръката на своите мъже или приятели живота си са изгубили 952 жени.