Saturday, July 27, 2024
HomeСпортНаставникът на Миньор изпълни заканата си - победиха и Славия ІІ

Наставникът на Миньор изпълни заканата си – победиха и Славия ІІ

На стадион „Александър Шаламанов” в столицата в отложен мач от 13-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на Славия ІІ и Миньор (Перник). Отборът на домакините се нуждаеше от успех, защото се намира в опасната зона на изпадащите. В същия момент възпитаниците на Христо Господинов  от Миньор са временен водач в групата и още преди двубоя наставникът им заяви, че тръгват за поредна победа.

Мачът се игра на официалния терен на стадион „Александър Шаламанов” и бе ръководен на ниво от главния съдия Антонио Антов, с асистенти Димитър Стоилов и Мартин Мирчев. Двубоят се състоя при непрекъснат дъжд, който направи терена на стадиона много тежък за игра на футболистите от двата отбора.

Резултатът бе открит от домакините в 29-та минута, когато след центриране в наказателното поле на гостите Мартин Сораков засече с глава топката и изпрати топката неспасяемо във вратата на Даниел Леонтиев за 1:0. В 33-та минута при атака по левия фланг, подета от Деян Христов, последва центриране към Божидар Чуканов и той отблизо простреля вратаря на белите Илиян Илиев за 1:1. Натискът на гостите продължи. В 40-та минута след атака от лявата страна последва центриране в наказателното поле на домакините и там Антон Славчев с глава изпрати топката в мрежата на Илиян Илиев за 1:2. При този резултат футболистите на двата отбора се прибраха на почивка.

През втората част на мача теренът стана още по-тежък за игра от непрекъснатия дъжд. Старши треньорът на Миньор Христо Господинов беше дал указания на възпитаниците си да не допускат колегите си от Славия ІІ в близост до наказателното поле, което им донесе успех. В 74-та минута след бърза контраатака на гостите топката бе овладяна от Божидар Чуканов, който от границата на наказателното поле я изпрати в мрежата на Илиян Илиев за 1:3.

С тази победа отборът на Миньор(Перник) е вече едноличен лидер в таблицата на ЮЗ Трета лига с 43 точки, 9 повече от следващия го ЦСКА ІІ (София). Дублиращият отбор на Славия остана в опасната зона, заемайки 18-о място с 14 спечелени точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular