Tuesday, May 28, 2024
HomeНовиниБългарияНа 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери, а пенсиите...

На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери, а пенсиите на 7 май

На 30 април ще бъдат изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане

На 26 април започва изплащането на великденските добавки, обезщетенията за бременност и раждане – още на 30 април, съобщиха от Националния осигурителен институт.

НОИ ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лв. с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични както преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, така и преводите към пощенските станции – за пенсионерите, които получават пенсионните си плащания по този начин.

Парламентът реши еднократната сума за великденската добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително, което означава, че право на тази добавка имат около 534 000 души.

Майските пенсии ще се изплащат, съгласно законодателството, по стандартния график между 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник).

Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2024 г.

Паричните обезщетения за бременност и раждане и отглеждане на дете за настоящия месец ще се изплатят преди празниците – на 30 април./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular