Thursday, May 23, 2024
HomeРегионБлагоевградНовият наставник на „Пирин” Милен Радуканов ще разчита на наличните футболисти: Щастлив...

Новият наставник на „Пирин” Милен Радуканов ще разчита на наличните футболисти: Щастлив съм, че съм отново тук, както бях щастлив като футболист преди 23 години

Бившият футболист на “орлетата” поема отбора с договор за година и половина

10-15-01-5830881

 

Новият старши треньор на ОФК „Пирин” (Благоевград) Милен Радуканов бе представен в понеделник на пресконференция на стадион “Христо Ботев” от управителя на благоевградския клуб Венко Попов. Бившият футболист на “орлетата” поема отбора с договор за година и половина.

“Милен Радуканов е добре познато лице и име за футболната общественост в Благоевград, като част от един от най-силните състави за “зелените”, достигнал финал за Купата на България през 1994 година”, припомни Венко Попов.

“Щастлив съм, че съм отново тук, както бях щастлив и имах страхотни мигове като футболист преди 23 години. Тогава с отбора играхме финал за Купата на България, злощастно загубен в последната минута от „Левски”, когато бе и последното участие на „Пирин” в евротурнирите, заяви младият специалист. Пазя само добри спомени, изградихме тогава страхотен колектив, изиграхме страхотни мачове. Това са спомени, които съм пазил през годините, а духът, който съм усетил тук, може да се изпита на много малко места. Затова за мен е огромно удоволствие да съм тук отново. Надявам се сега като треньор по същия начин да оправдая доверието, което ми гласуват, за да можем всички заедно да сме доволни от резултатите, които постигаме, и това, което отборът ще показва. Ще дам най-доброто от себе си, което съм научил през годините като футболист и като треньор. Сигурен съм, че ще намерим общ език с футболистите, за да могат и те да доразвият своите качества и да постигат така желаните резултати”, заяви Радуканов.

Той очаква да има и като треньор подкрепата на публиката в Благоевград и да работи така, че привържениците на „Пирин” да се радват и гордеят с отбора.

Новият старши треньор на „Пирин” съобщи, че няма да има промени в досегашния спортно-технически щаб, с който се надява да се сработи добре. Той ще разчита много и има пълно доверие на помощник-треньора Стефан Гошев, с когото заедно са играли като футболисти и са добри приятели. Познава отдавна и другия помощник – Михаил Ролев, а за третия – младия кондиционен треньор Андон Дончев, отбеляза, че е чувал страхотни неща. “Сигурен съм, че няма да съжалявам, че ще работя с този екип”, заяви Радуканов.

“Ще разчитам на всички тези момчета, които са в състава в момента, заяви новият наставник на “орлетата”. Всеки един от тях от тук нататък ще трябва да се доказва и да защитава мястото си в отбора.”

“Много е сладко да се играе за Купата на България, имам спечелени купи като играч с ЦСКА и „Левски” и един игран финал с „Пирин”, а като старши треньор също спечелих купата и суперкупата”, посочи Радуканов в отговор на въпрос, свързан с участието на „Пирин” в този турнир. “Едно приятно изживяване са тези мачове. Ще посрещнем „Ботев” на нашия стадион, ще играем за победа и се надявам да стигнем колкото е възможно по-далеч”, каза той. А що се отнася до целите на отбора в първенството, Радуканов припомни, че те са очертани от кмета Камбитов миналата седмица – запазване на мястото на „Пирин” в Първа лига.

Радуканов посочи, че „Пирин” на този етап ще разчита на наличните футболисти, но има нужда от нови попълнения: “Приоритет са ни българските играчи, основно минали през школата на „Пирин” или от този край, поясни той. Мисля, че имаме нужда от две-три попълнения и ще направим по възможност избор на правилните хора, без да избързваме. До следващия лагер се надявам да има развитие по въпроса и да сме оформили групата, с която ще се замине на подготовка в Турция от 28 януари до 10 февруари.”

Тази седмица ще се тренира в Благоевград, на 25 януари (сряда) ще бъде първата контрола с „Пирин” (Разлог), а за лагера в Турция са планувани пет контролни срещи (на 30 януари и на 2, 5, 7 и 9 февруари).

RELATED ARTICLES

Most Popular