Новият старши треньор на „Германея” Милен Лахчев: Не окачвам бутонките, в краен случай обличам фланелката и излизам на терена, за да помогна на отбора с каквото мога

 

Имам лиценз Б и отговарям на всички изисквания за заемане на треньорска длъжност, заяви бившият капитан на „Марек”

03-15-01-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%bb%d0%b0%d1%85%d1%87%d0%b5%d0%b2-copy

 

Милен Лахчев е роден на 01.04.1987 година. Първите си стъпки във футбола като дете прави при треньора Георги Стамчев от ДЮШ на „Германея”. Година по-късно е привлечен в ДЮШ на „Марек”, където като защитник играе във всички възрастови групи. Първия си мач в мъжкия отбор на „Марек” прави при треньора Вили Вуцов. Играл е в отборите на „Видима Раковски” (Севлиево), „Локомотив” (София), румънския „Конкордия”, „Монтана” и отново в „Марек”. В юношеския национален отбор на България е привикан от селекционера Неделчо Матушев. Треньорите Александър Станков и Петър Михтарски го привличат в младежкия национален отбор. От няколко дни е определен за старши треньор на мъжкия отбор на ФК „Германея” (Сапарева баня) и се съгласи да отговори на зададените му въпроси.

– Кой от досегашните треньори даде най-много за твоето израстване?

– Димитър Куков, Вили Вуцов, Димитър Васев и Пламен Марков.

– Кои са най-успешните мачове в кариерата ти?

-С фланелката на „Локомотив” (София) за лига Европа срещу македонския „Металург” и полския „Вроцлав”.

– Какво не ти достигна да облечеш фланелката на А отбора на България?

– Малко късмет и неприятни контузии.

– Как стана привличането ти в отбора на „Германея”?

– Обади ми се кметът Калин Гелев, разбрахме се по всички въпроси и вече съм старши треньор на мъжкия тим.

– Това означава ли, че вече слагаш край на футболната кариера и се насочваш само към треньорска дейност?

– Имам лиценз Б и отговарям на всички изисквания за заемане на треньорска длъжност. Не е изключено в краен случай да облека и фланелката, за да помогна с каквото мога на отбора, който ще ръководя.

– Какви цели постави ръководството към теб?

– Да се утвърдим като добър отбор в групата и да се класираме далеч от опасната зона. Ще изградя отбора в мой стил – стабилен отзад и агресивен по целия терен, разбира се, в рамките на позволеното. Първата ми основна задача е да изградя добър колектив.

– Нещо по въпроса за селекцията?

– На 100% мога да отговоря едва на 11 януари, когато от 14 часа на градския стадион ще проведа първата тренировка от зимната подготовка. Имам уверението на 5-6 момчета от Югозапада, които да облекат фланелката на „Германея”.

– Какви контролни мачове ще имате?

– Два са сигурни – срещу „Локомотив” (София) и „Витоша” (Бистрица). До няколко дни ще има яснота и с кои други отбори ще премерим сили през зимната подготовка.

– Мотото ти в живота?

– За да не бъдеш критикуван, бъди критичен дори и в съня си.